Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Berget Lewis

12 september om 15:00 - 15:30

Berget Lewis

Berget Lewis speelde de hoofdrol in de musical Dreamgirls, schitterde in haartheatershows “Discover Berget Lewis” en “Blooming”, verkocht als één van de Ladies of Soul meerdere malen de Ziggo Dome uit, ze tourde met de Canadese muzikant en superproducer David Foster door Indonesië én ze deed ook nog eens mee aan de Engelse versie van The X-Factor. Berget Lewis werd uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Nederland’ maar ze is veel meer dan dat: Berget Lewis is niet minder dan een muzikaal fenomeen!

Net als vele andere bekende Amerikaanse zangeressen startte Berget met zingen in de kerk. Het was een mooie start, want op vijftienjarige leeftijd toerde ze al met een gospelkoor door Amerika. Eind jaren negentig richtte ze haar groep “The Berget Lewis Gospel Train” op, waar ze overal in het land furore meemaakte. Haar carrière nam pas echt een vlucht toen ze bekendheid verwierf met Total Touch, waarna haar grote doorbraak niet lang meer op zich liet wachten. Begin 2007 bracht ze ‘Deeper Love’ uit, een dancetrack die in maar liefst zeventien landen uitkwam. Toen ze in datzelfde jaar samen met Edwin Evers het Tv-programma ‘Just The Two Of Us’ naar haar hand zette, was ze in een klapbekend en geliefd bij het grote publiek. Haar debuutalbum ‘Finally’ werd dan ook enthousiast ontvangen. Sindsdien heeft Berget Lewis zich ontwikkeld tot een van onze meest geliefde zangeressen.

Haar rol als Mariain ‘The Passion’ was eigenlijk een logisch vervolg op het prille begin in het kerkkoor. Maar deze zangeres pur sang had zich ook zo zodanig ontwikkeld, dat ze in de finale van de TV-show ‘De Beste Zangers Van Nederland’ álle stemmen kreeg. Geen wonder dat ze ook internationaal omarmd wordt, als special guest van sterren als Van Morrison, Dave Stewart Maceo Parker en David Foster, en als soloartiest met haar eigen theatershows. Berget heeft zelfs een uitstapje naar de musicalwereld gemaakt en schitterde inéén van de hoofdrollen als “Effie White”. Met dit musicaldebuut overtrof Berget zichzelf, de lovende recensies logen er niet om.

Op het podium staan is slechts één onderdeel van Bergets rijke leven in de muziek. Ze is ook een productief songschrijfster, vocal coach en voorzitter van de “Stichting Berget Lewis & Shirma Rouse Foundation” en founder van het uiterst succesvolle ZO! Gospel Choir. Waarmee ze een muzikaal platform biedtaan jong en getalenteerd zangtalent.

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
15:00 - 15:30
Evenement Tags:

Locatie

Be!eef Live
Scroll to Top