- Dit evenement is voorbij.
Sanne Zwart
10 september om 13:40 - 14:10
Fermenteren is balanceren
Fermenteren is een leuke en gezonde manier om voedsel meer smaak te geven en langer houdbaar te maken. Het is een samenspel tussen jou en miljoenen micro-organismen waarbij het draait om de juiste balans. Maar wist je dat gefermenteerd voedsel ook bijdraagt aan een betere mentale balans? Niet alleen omdat het heel mindful is om zelf te maken, maar ook omdat de micro-organismen in gefermenteerd voedsel via de darmen het brein kunnen beïnvloeden. Hoe dat zit, vertelt Sanne tijdens haar presentatie “fermenteren is balanceren”. Ook legt zij uit hoe je thuis makkelijk kunt beginnen met fermenteren en geeft zij het recept voor haar eigen favoriete, gefermenteerde bijgerecht: kimchi.
Sanne is 47 jaar en woont met haar gezin in Rotterdam. Zij begon in 2013 uit nieuwsgierigheid met fermenteren en is nog steeds niet uitgekeken op de vele mogelijkheden en voordelen van deze techniek. Sterker nog: zij maakte er haar missie van om iedereen te leren fermenteren. Vanuit haar bedrijf Keukenboeren (keukenboeren.nl) organiseert zij workshops, schreef het boek “Zuurgoed. Zelf groente en fruit fermenteren” en ontwikkelde de RotPot, een fementatie doe-het-zelfkit.